DE VILDTGAARD

Bezienswaardigheden

Rijke historie

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de enig overgebleven stadspoort de Sabelspoort of het Presickhaeffs Huys, een middeleeuws woonhuis uit de eerste helft van de 15e eeuw. In het centrum van de stad torent boven alle drukte de Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Op weg naar boven is bovendien het grootste carillon van Europa te zien. Het uitzicht boven is groots. Bij helder weer is de stad Nijmegen zelfs te zien.

Natuur

De natuurliefhebber komt in Arnhem parkenstad optimaal aan zijn trekken. Waar vind je een stad met de parken op vijf minuten loopafstand van het centrum? Ook een natuurgebied als Meinerswijk (hartje stad) is eenvoudig te bereiken. Heel speciaal zijn de monumentale parken Sonsbeek en Zypendaal. In dit laatste park staat kasteel Zypendaal. Ga eens mee met een rondleiding! In de directe omgeving wisselen bossen, heide, rivieren, boomgaarden en zandverstuivingen elkaar af. Wandel eens door Mariendaal met haar groene bedstee, de prachtige tunnel van beukenhaag. Ook is er natuurlijk de Hoge Veluwe met haar vele afwisselede landschappen en mountainbike routes de moeite waard.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo biedt het Museum voor Moderne Kunst Arnhem niet alleen kunst, in de beeldentuin heeft de bezoeker bovendien een fraai uitzicht over de Rijn. In het nationaal park de Hoge Veluwe bevindt zich het wereld beroemde Kröller-Müller Museum. U vindt hier de omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh.

Een gezellig dagje erop uit

Arnhem is de vijfde winkelstad van Nederland en doet deze titel alle eer aan. Het is er gezellig winkelen, zowel in de grote winkelstraten als in de diverse sfeervolle steegjes. Het publiek wordt verrast door de leuke winkeltjes die er te vinden zijn. U kunt ook nog naar het Mode kwartier.

Na de winkeltocht door Arnhem kan men heerlijk genieten van een hapje of een drankje op de Korenmarkt of op het terras aan de Rijnkade.

Een wereldreis in gedachten? Dat kan op Arnhem’s grondgebied. In Burgers’ Zoo ligt het tropisch regenwoud naast de jungle, de woestijn en de oceaan. Wie meer geïnteresseerd is in een reis terug in de tijd doet er goed aan naar het Nederlands Openluchtmuseum te gaan, waar de bezoeker zich in het oude Holland waant. Een aparte belevenis! Het Nederlands Wijnmuseum is zeker ook een bezoek waard. In Arnhem rijdt als enige stad van Nederland de trolleybus, die u naar al deze attracties en bezienswaardigheden brengt. Zie voor meer informatie Arnhem Binnenste Buiten, Arnhem Evenementen en de VVV.

Laat het ons weten!

Bel of bezoek ons

Koningsweg 23, 6816 TD Arnhem, Nederland
+31 6 26716070

De Vildtgaard